Karlstad Aikidoklubb

Så startade aikidoträningen i Karlstad

Redan innan någon egen klubb grundades hade viss träning bedrivits som en del av studenternas idrottsförening ca 1972-74. Träningen leddes under en period av Mirko Takac som redan 1973 reste till Iwama för att undervisas av Saito sensei i grundarens dojo. Senare fick Jan Stadius och Annelie Englund ta över. Karlstad Aikidoklubb grundades i augusti 1976 när träningen drog igång igen efter en tids uppehåll. Jan var föreningens första ordförande. Med från start var även Kenneth Knutsson och Fredrik Olin. De gjorde under många år viktiga insatser för att driva verksamheten. I stort sett ända sedan träningen började i Karlstad på 70-talet, har den bedrivits i Sundsta Bad- & Idrottshus. Där finns vi fortfarande idag i Budolokalen, med ingång på samma sida som Sundstatjärnen.

 Idag leds träningen av Fredrik IJmker Snell som både är vår lärare och föreningens ordförande. 

Fredrik Ijmker Snell 6 dan

Fredrik är vår sensei (lärare) och är den som normalt håller i våra vuxenpass. Förutom att träna med oss i Karlstad Aikidoklubb har Fredrik även elever i andra klubbar och åker till dessa för att hålla träningsläger regelbundet.

Assisterande instruktörer

Gergö Halasz 2 dan är assisterande instruktör för vuxengruppen och ansvarig instruktör för vår barngrupp.

Även Mats Lundman 1 dan och Adrian Andersson 1 dan assisterar med träningen i barngruppen. 

Karlstad Aikidoklubb har sedan 1993 en årlig tradition av attarrangera träningsläger med Ulf Evenås Shihan.
Genom vår huvudinstruktör Fredrik har vi i Karlstad Aikidoklubb också nära samarbete med Örebro Aikidoklubb, Mora Budoklubb, Sollefteå Aikidoklubb, Björkstadens Aikidoklubb och Arctic Aikido Club. Dessutom har vi goda träningskamrater i många andra klubbar både i Sverige och världen.